Jolanda

Jolanda
Dansbeleving en verantwoord bewegen

Mijn naam is Jolanda en ik werk als invaldocente bij de jazzdance en modern dance lessen.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor dans. Je kent dat gevoel vast wel, dat je een lekker muziekje hoort en het van binnen begint te kriebelen. Tot het en vuurtje wordt, en voor je het weet DANS je!

Ik ben begonnen met jazzballet bij de eerste dansschool van Dronten: “Greetje Butterman”. Op 18- jarige leeftijd ben ik de opleiding Verenigingsleidster Jazzdance gaan volgen.  Ik heb daarna vele jaren les gegeven bij twee verschillende verenigingen, aan alle jazzgroepen van kleuter tot aan volwassenen. Zo’n twaalf groepen per week. Ook de jazzselectie groepen vielen onder mijn hoede. Deze hebben meerdere prijzen in de wacht gesleept met o.a. het  Nederlandse Kampioenschap van de KNGU Jazzdance.

Met de recreatie groepen hebben we aan vele demo’s meegedaan. Verder heb ik choreografieën mogen maken voor vrije oefeningen van de turnselectie. Een iets andere tak van sport maar met dansante raakvlakken.

Ik heb steeds mijn dansvaardigheid op peil gehouden met diverse workshops in veel verschillende stijlen. Ik ben ook een opleiding gaan volgen om nieuwe docenten te begeleiden en heb intern bij mijn voormalige werkgever weer nieuwe  jazzdocenten opgeleid. Vanaf toen heb ik het lesgeef stokje doorgegeven aan de nieuwe lichting.

Op dit moment dans ik zelf bij Divine Dance Center en mag ik de lessen verzorgen bij afwezigheid van de vaste docenten voor jazzdance  en modern dance. In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan dansbeleving, verantwoord bewegen en bewustwording van je lichaam. Misschien kom ik je tegen in één van de lessen.