Peuterdans

In de lessen peuterdans (2-3 jaar) wordt de kinderen de beginselen van de dans bijgebracht. Op speelse wijze doen we dansoefeningen, die de ontwikkeling van de motoriek stimuleren. We dansen op kinderliedjes, zingen mee en leren klappen en bewegen op de maat van muziek. Naast de vaste opbouw kan de les in het teken van een thema staan.

Peuter

Kleuterdans

Kinderen van 4 tot en met 5 jaar kunnen de lessen kleuterdans volgen. Kleuters hebben een groot inlevingsvermogen en veel bewegingsenergie.  Ze willen bewegen: rollen, draaien, zwaaien, dansen, kortom hun eigen bewegingsmogelijkheden ontdekken. Kleuterdans stimuleert en ontwikkelt de fantasie, motoriek, expressie en muzikaliteit. In de lessen kleuterdans worden de kinderen spelenderwijs de basisprincipes van dans en een dansje aangeleerd. Uw kind kan op ieder moment van het dansseizoen instappen.

Klassiek ballet

Vanaf 6 jaar kunnen de leerlingen de lessen klassiek ballet volgen. Klassiek ballet is een uitstekende basis voor alle anderen dansdisciplines vanwege haar sterk technische karakter. In de lessen wordt aandacht besteed aan houding, placering, balans, kracht en lichaamsbeheersing. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan muzikaliteit, uitstraling en dansplezier van de leerling. Er wordt gedanst op veelal klassieke muziek en er wordt gebruik gemaakt van de barre. Een barre is een horizontale houten of kunststof leuning aan de muur (vaste barre) of een verplaatsbare barre welke steun geeft tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

Streetjazz

StreetJazz wordt gegeven aan kinderen vanaf 6 jaar. StreetJazz is een combinatie van jazzdance met moderne invloeden van streetdance. In de les wordt er op een swingende manier gewerkt aan een danscombinatie, techniek, gebruik van de ruimte, lichaamshouding en coördinatie. StreetJazz is een leuke les met strakke en flitsende bewegingen.

Jazzdance

Jazzdance wordt gegeven aan volwassenen. Op eigentijdse muziek wordt de leerlingen een goede houding, verschillende danspasjes en danstechnieken aangeleerd. Ook besteden we aandacht aan stretchen en spierversterkende oefeningen. Daarnaast is uitstraling en presentatie een belangrijk onderdeel van de lessen. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekstijlen. Jazzdance is inspannend en creatief. Het is heerlijk om te doen en het verbetert je coördinatie en conditie.

Hiphop

Hiphop is ontwikkeld op de straat en niet zoals veel andere dansvormen in dansinstituten. Hiphop is een populaire dansstijl van dit moment voor zowel jongens als meisjes. Hiphop zie je terug in videoclips en de bewegingen zijn zowel explosief en met kracht, als vloeiend en getrokken. De beat in de muziek is erg belangrijk en kenmerkend voor deze dansstijl is de bounce.

Door programma’s als So You Think You Can Dance, Everybody Dance Now, etc. is het animo voor deze dansstijl enorm gestegen. Hiphop is een coole manier van dansen.

Moderne dance

Modern dance is helemaal van nu. Modern dance kreeg vooral bekendheid door programma’s als SYTYCD en heeft het grote publiek bereikt. Moderne dance is een technische dansvorm waarbij je sterk vanuit je gevoel danst.

De les bestaat uit een warming up, verschillende techniekoefeningen en het aanleren van een danscombinatie.  Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, (ont)spanning en ademhaling. De les modern dance bevat elementen van moderne dans en jazzdance.

We werken in de les aan de moderne danstechnieken Graham, Limon en Cunningham. Er wordt ook aandacht besteed aan stretchen en spierversterkende oefeningen. Verschillende soorten muziek dienen als inspiratie en ondersteuning van deze dansvorm.

Videoclip dance

Videoclip dance is een les met dansen zoals je dat in de videoclips ziet. Zangers en zangeressen promoten hun liedjes met clips waarin ze nieuwe dansen laten zien. Het is natuurlijk geweldig leuk als je met ze mee kan dansen.

De lessen zijn geïnspireerd op de nieuwste trendy muziek en videoclips, met veel aandacht voor hedendaagse danstrends. Er wordt gewerkt aan coördinatie, muzikaliteit en uitstraling. De danspassen van een hippe choreografie worden stapje voor stapje aangeleerd. Hierbij is niet alleen de technische kant, maar ook het dansplezier erg belangrijk. Voordat je het weet dans je net zo goed als de sterren in de clips op televisie. Probeer het … kom langs en doe mee!

hiphop

Dance Fit

Dance Fit is voor iedereen die dansend wil werken aan de conditie. De lessen bestaan uit verschillende oefeningen met eenvoudige danspassen op verschillende stijlen muziek.

Tijdens de lessen Dance Fit wordt er gewerkt aan houding, spierspanning en muzikaliteit. De oefeningen worden gedaan om kracht, coördinatie en lenigheid te onderhouden. Daarnaast wordt er een choreografie aangeleerd in de les.

Dance Fit

Zumba

Zumba is een dans training geïnspireerd door Latin muziek en bewegingen. Je danst alle stijlen van de Latin Dance op een leuke, energieke en verfrissende manier. Het is de perfecte work-out. Het mooie van Zumba is dat je met soepele bewegingen, leuke choreografie en opzwepende muziek, ook aan je conditie werkt.

Zumba

Urban contemporary

De urban contemporary les is een samensmelting van moderne dans en hiphop elementen. In deze les worden op een unieke wijze deze twee stijlen gecombineerd waarbij de dansers het materiaal binnen hun eigen skills en kwaliteiten kunnen uitvoeren.

De lessen zijn een leerzame ervaring voor elke danser en absoluut een aanrader! Snelle korte bewegingen en lange sierlijke bewegingen worden gecombineerd.

Aandachtspunten in de les zijn onder andere geaardheid, flow, muzikaliteit, dynamiek en bewustwording. Er zal op zoek gegaan worden naar manieren om in extremen te werken om dansers uit te dagen.

Zumba Gold

Zumba Gold is een Zumba variant met een lagere intensiteit en dus uitermate geschikt voor beginnende sporters en senioren! Zumba Gold brengt fitness en dans samen in één effectieve workout. De les Zumba Gold is voor iedereen die dansend wil werken aan de conditie. De lessen bestaan uit een warming up, verschillende oefeningen met eenvoudige danspassen.

Show Dance

Show dance is een dansvorm met een brede invalshoek waarbij verschillende dansstijlen in voor komen zoals jazz-, show- en musicaldans. Show dance is een dynamische dansles, met vooral veel fun, waar je technische dans-skills leert! De les start met een warming-up, waarbij gewerkt wordt aan danstechniek en verbeteren van kracht en lenigheid. Daarna gaan we aan de slag met een choreografie, in de stijl van een spetterend show-nummer.

Wil je een gratis proefles aanvragen? Vul dan het formulier ‘Proefles’ in tabblad onder ‘Lessen’ of ‘Contact’.

Wil je je inschrijven? Vul dan het ‘Inschrijfformulier’ in onder tabblad ‘Lessen’, ‘Tarieven’ of ‘ Contact’.